Julie's house

Julie's house

‘Julie’s House’ stond boven de deur geschilderd van het poppenhuis dat Julie als klein meisje voor haar verjaardag kreeg. In haar fantasie was het haar eigen taartenhuisje. En zo begon ze te dromen. Haar liefde voor zoetigheid werd alleen maar groter toen ze opleidingen ging volgen bij Spermalie en ter Groene Poorte. Als kersverse patissier deed ze eerst enkele jaren ervaring op, maar al snel was ze klaar om zelf de sprong te wagen. Op 25- jarige leeftijd vond Julie het perfecte, romantische pand aan de Gentse Kraanlei en zo werd ‘Julie’s House’ werkelijkheid.

Baked with love,
Served with joy

The place to be...

Het taartenhuisje aan de Kraanlei groeide in de eerste jaren uit tot dé place to be voor artisanale taarten en kleurrijke cupcakes. Eens Julie’s House een gevestigde waarde was, was er ruimte voor groei en opende Julie een tweede vestiging in de vorm van een vlot bereikbare winkel in de Koningin Elisabethlaan. Het heerlijke gebak kon nu ook hier afgehaald worden om er thuis van te genieten. Voor grotere feesten bedacht ze dan weer het concept Julie’s Sweet Table. De naam ‘Julie’s House’ werd steeds bekender en het gebak mocht steeds meer en verder geleverd worden. Ook andere koffiehuizen over heel Vlaanderen bleken graag het artisanale aanbod bij de koffie te serveren. Na 10 jaar bakken, en groeien, werd de kleine keuken van het oorspronkelijke pand te krap. Julie toverde die keuken om in meer zitplaatsen en opende een nieuwe, professionele bakkerij in de Eskimofabriek op de Wiedauwkaai. Het werd dé plek om het team aan het werk te zien en het gebak kraakvers op te halen.

Julies house
Julie's house

Julie's toekomst...

Julie’s House is nu groter dan ze als klein meisje ooit had kunnen dromen. Julie is nog altijd een ondernemende dromer die nooit stil zit. Ze steekt graag de handen uit de mouwen in een van de winkels of in de bakkerij en leidt alles in goede banen. Op drukke dagen in het taartenhuis brengt ze zelf met een glimlach de ontbijtjes aan tafel. Maar het liefst van al bouwt Julie verder aan haar zaak, want bij het eten van haar dagelijks stukje taart krijgt ze nog steeds de beste ideeën. Wie weet wat de toekomst nog voor zoets in petto heeft?